Smycken och annat krimskrams

SMYCKESTILLVERKNING – PÄRLOR ELLER SILVER?

Om vi nu ska gå in på det här med att göra egna smycken…

Som tidigare nämnts har jag alltid älskat att pyssla och gärna med material som läderband, fjädrar och självklart, PÄRLOR. Jag tycker själv att det är ett enkelt och billigt sätt att skapa sig sin alldeles egen stil, men har på senare tid blivit mer och mer intresserad av silversmide. Häromdagen talades jag och en vännina vid, som själv har ett stort intresse för smyckestillverkning. Med hjälp av en typ av “deg”, kan man själv forma, bända och vrida, för att sedan få fram ett mycket vackert smycke.

Detta är inte något som jag vågat prova mig på ännu, utan har stadigt hållit i mina pärlor. Däremot tror jag att marknaden efterfrågar denna typ av material mer, eller åtminstone en blandning av båda delarna. Utifrån internet förstod jag att det finns en hel del kurser som man kan gå om man vill lära sig att smida smycken. Denna hobby verkar betydligt mer kostsam, speciellt om försäljningen inte går så bra till en början och det är en hel del olika verktyg och material som måste handlas in. Just nu använder jag mig enbart av mina händer och en bra tång, men för att få till ett snyggt smycke i silver, behövdes det tydligen en hel del mer.

Vi får se var jag hamnar. Kanske jag provar jag på det eller så låter jag det ligga till min ekonomi är stadigare och har utrymme för andra typer av inköp.

Next Post

Previous Post

© 2019 Concept By j2