Smycken och annat krimskrams

HUR PÄRLANDET TOG FART

De allra flesta har troligtvis gjort ett och ett annat pärlhalsband under sina år som barn. Var det inte på förskolan man pärlade, så gjorde man det hemma eller tillsammans med vänner. Jag kan minnas att jag hade ett helt smyckeskrin med egengjorda halsband och jag tror att nästan varje familjemedlem och släkting fick äran av ett färgglatt halsband vid födelsedagar.

Under åren så växte intresset och pärlorna och materialet började ändra form. Det var inte enbart plastpärlor i form av blommor och stjärnor som träddes på tråd, utan nu hade även berlocker och andra typer av stenar börjat bli intressant. Jag är så otroligt tacksam över min mamma, som med stort tålamod lät mig tappa bort hundratals pärlor under årens gång, för att få pyssla med det jag tyckte bäst om. Jag kan tänka mig att det var betydligt dyrare med denna typ av pärlor, än vad det är idag. Minns jag rätt så var det få gånger som vi faktiskt köpte pärlorna i affär, utan mycket av pärlorna kom från “krimskrams”-smycken som handlades in för någon krona på närmaste loppis. Det är för övrigt ett mycket bra och ekonomiskt sätt att handla in nytt material. Utöver möjligheten att spara in en hel del pengar, så ser man också till att återbruka något gammalt till något nytt.

Previous Post

© 2019 Concept By j2