Smycken och annat krimskrams

FÄRGA NATURLIGT OCH FÅ ETT NYTT LYFT

Jag har nog alltid förespråkat återbruk av olika slag, men speciellt viktigt tycker jag det är när det kommer till kläder. Idag köper man kläder i rasande fart och eftersom många gärna vill följa de senaste trenderna, går det snabbt när det är dags att byta ut garderoben. Kläder slängs och kastas bort, istället för att sys om eller färgas. Jag är väl medveten om att alla inte har den kunskap och det intresse som krävs för att sy om plagg på ett mer omfattande sätt, men det finns många små och enkla förändringar man kan göra för att snabbt skapa sig något nytt och fräscht, som dessutom ligger helt rätt i tiden.

När jag färgar kläder ser jag alltid till att använda så miljövänliga färger som möjligt och gärna färger som kommer direkt från naturen. Kryddor som gurkmeja ger en fantastiskt snygg färg och de allra flesta har nog hört om möjligheten att färga med rödbetor eller blåbär.

Till en början misslyckades jag totalt och anledningen var att jag hade en alldeles för liten kastrull. Det gjorde att plaggen vek sig och färgen blev mer koncentrerad i dessa veck, vilket gjorde plaggen randiga. Att färga med naturliga färgämnen är ett billigt och enkelt sätt att fräscha upp en gammal tröja eller klännning. En sommarklänning som en gång var vit, kan snabbt bli härligt sommargul genom att kokas tillsammans med gurkmeja. Prova så får du se! Är du osäker på hur färgen kommer att bli bör du alltid börja med ett plagg av lite värde. Jag testade t.ex. alltid på strumpor innan jag vågade ge mig på plagg som jag önskade skulle bli bra.

Next Post

Previous Post

© 2020 Concept By j2